Interiér bytu Foglarova

  Vytvořit komfortní a pestrý prostor, byť se jedná o malý byt. To je náš cíl.
Zadáním bylo přesunout televizi, pověsit věšáky a celé to udělat hezky.Věřím, že jsme společně dospěli k funkčnímu řešení.
  Po pořádku. Vstupní předsíň je definována stávajícími vestavěnými skříněmi.Navrhujeme navázat na rámování jedné z nich abychom vytvořili jednu celistvou vestavěnou část. Náplní nového rámu budou hravé věšáky, dvířka s obrazem maskujícím pojistkovou skříň a v souladu s přáním investora jednoduchý úložný prostor s lavicí v spodní části. Stěna vymezená rámem bude obložena deskami. Materiálově rám naváže na dekor dřeva skříní a vnitřek bude lakován bílým polomatným lakem.
   Hlavní prostor bytu disponuje velkými prosklenými plochami s výhledy na jižní centrum Brna.
Funkčně i prostorově je předdefinován kuchyňským koutem a lodžií vstupující do prostoru.
Přesunujeme televizi od oken na jedinou volnou stěnu u vstupu do pokoje. Tu navrhujeme natřít na šedo,
aby se opticky přiblížila k lodžii. Dosáhneme tak zmírnění ataku lodžie do prostoru pokoje.
Sedačku umisťujeme zády ke kuchyni a tím vymezujeme prostor"obýváku". Každý, kdo vejde, je tímto
prostorem vítán. V proskleném rohu našel své místo jídelní stůl. Snídaně i večeře s emotivní světelnou atmosférou a výhledy na město budou určitě nezapomenutelným zážitkem.
   V kuchyňské lince doplňujeme stávající polovysoký modul do celkové výšky, vznikne tak prostor
pro umístění mikrovlnné trouby, spížních zásuvek a něco málo i pro sklad. Výtvarnou protiváhou je pracovní stůl umístěn v rohu diagonálně oproti kuchyni. Proveden ze stejných materiálů uklidňuje prostor. Akcenty padají na pobytově důležité části jídelny a obýváku.
   Navrhujeme prostor obýváku pro ztišení a koncentraci a prostor jídelny pro nadhled a snění.
Věříme, že v kombinaci s neutrálním nadčasovým "servisním" nábytkem bude bydlení zde harmonické
a ještě lepší než je dnes.
  Návrh vznikl ve spolupráci s Ivetou Kollárikovou.