Kardio Brno

Na požádání investorky dětského centra jsme zpracovali koncepci čekárny a ambulance kardiologické ordinace v Brně.

Vstupte a ciťte se jako doma.
Prostor čekárny je koncipován jako obývací pokoj. Vstoupíte kolem recepčního pultíku, po levé straně jsou Vám nabídnuty věšáky a před Vámi se otevírá komorní pokoj se sezením u stěn. Každý čekající vidí na vstup i na recepci, má blízko ke stolkům se čtením a také dost prostoru na pohyb.
Denní místnost – kancelář lékařů je obložena dřevem, které spolu s podlahou dělá prostor teplejším. Moření a kresba dřeva se vztahuje k dnešním tendencím v interiérovém designu. Ve spárách mezi obklady je navržena červená. Vztahuje se k srdci a tepu a tím k zaměření ordinace.
Barevným doplňkem je světlá teple šedá barva na stěnách a barevným oživením zelenou na křeslech.
Silným akcentem je přítomnost obrazu na stěně.
Další barvy do ordinace vnese sám život dekoracemi, časopisy, oblečením pacientů i personálu.

Osvětlení je řešeno neutrálními přisazenými svítidly v kombinace se svítícím recepčním pultem.

Slunko na vyšetření
Ambulance je čistým jednoduchým prostorem prozářeným obrazem se sytou barevností.
Dispozičně je rozdělena na „kancelář“ lékaře a ošetřovnu pomocí pracovního stolu.
Barevně navazuje na čekárnu – bílé spodní skříňky, horní skříňky ve dřevě, zelené židle a barevný akcent v obrazu oproti vstupu.
Osvětlení je voleno neutrální, přisazené.

Koncepce byla zpracována jako varianta oproti návrhu dodavatele nábytky. Bohužel byla zamítnuta a dál na ni nepracujeme.


Pohled ke vstupu
 
Pohled od vstupu. Vpravo pult, vlevo věšáky

Pohled od vstupu varianta s lavicemi

Pohled k recepci. Ve výklencích pultíku budou dekorace a světlo

Pohled k recepci. Varianta s lavicemi. Hodiny za recepcí střeží čas pacientů.

Dřevo na kanceláři lékářů. Červená ve spárách se vztahuje k srdci.

Ambulance pohled od doktora

Ambulance pohled z lůžka.

Ambulance pohled od vstupu.

Ambulance pohled od sestry